Plaćanja u aplikaciji Računi

Datum: 26.2.2015.
Kategorija: Računi
Plaćanja u aplikaciji Računi
  Racuni banner
Svima koji svojim korisnicima omogućavaju plaćanje na rate (obročno plaćanje) - biti će interesantan novi set dorada u aplikaciji Računi. Što smo sve riješili - pročitajte u nastavku.

Plaćanja na rate ili obročno plaćanje

Kod izrade nove, npr. ponude (također i predračuna ili računa), aplikacija omogućava da se na jedan klik:
• uneseni ukupni iznos raspodijeli na željeni broj rata, tj. plaćanja,
• svaka rata može sadržavati zasebni, jedinstveni poziv na broj, opis i datum dospijeća - što iznimno olakšava praćenje plaćanja.
• navedene pozive na broj i opis plaćanja moguće je postaviti na način da aplikacija automatski ubaci npr. naziv korisnika i(li) broj rate (npr. prva rata, druga rata itd.) u opis te broj ponude ili broj rate u poziv na broj.
• automatski odmak datuma dospijeća za jedan mjesec od željenog datuma za svaku narednu ratu.

Primjer:
Ukoliko za korisnika Ivu Perića kreirate ponudu br. 258/2015 na 3000 kn, aplikacija može na jedan klik napraviti 6 rata po 500 kn, a rate sadržavaju poziv na broj "2582015-1" (broj ponude i redni broj svake pojedinačne rate), te opis plaćanja "1. rata za xy usluge za Ivo Perić. Dospijeva 03.03.2015."
Ovo je samo primjer, a navedeno je moguće prilagoditi vlastitim željama na Općim postavkama, a svaku ratu možete i ručno još promijeniti (ako treba).

Plaćanja u aplikaciji Računi

Ispis na uplatnice

U slijedećem koraku je moguće preuzeti i uplatnice za kreirane rate. Svaka uplatnica sadrži sve podatke potrebne za plaćanje i možete ju isprintati na običnom printeru.
Na svakoj uplatnici je prikazan i 2D barkod za jednostavno i brzo plaćanje.

Praćenje plaćanja po ratama

Nakon što ste u jednoj minuti kreirali plaćanja, ispisali uplatnice i dali ih korisniku, slijedi praćenje plaćanja. U tu smo svrhu omogućili zasebni izbornik gdje možete pratiti sva plaćanja po svim dokumentima na jednom mjestu. Nakon što označite ratu plaćenom, na pregledu dokumenta se dug umanjuje za plaćenu ratu.
Vrlo jednostavno. I korisno.

Praćenje plaćanja sa popisa korisnika

Ukoliko Vam je interesantno vidjeti za svakog korisnika samo njegove račune - to je sada i moguće sa pregleda samog korisnika - ovdje možete i preuzeti ili otvoriti navedene račune.

Rok plaćanja po korisniku

Na istom pregledu korisnika još je jedna novost. Za svakog korisnika moguće je definirati rok plaćanja (ili datuma dospijeća) po klijentu tj. korisniku. Kada kreirate novi dokument i odaberete korisnika za koji ste definirali drugačiji rok plaćanja - datum će se automatski promijeniti.

2D barkod na ponudi

Ranije smo spomenuli 2D barkod na uplatnicama kod obročnog plaćanja, a kako biste korisniku omogućili jednostavnije i brže plaćanje po ponudi, predračunu ili računu - uveli smo mogućnost ispisa 2D barkoda. Svaki dokument može prikazati ovaj neposredni poziv na plaćanje, a Vaš kupac može vrlo brzo i jendostavno - platiti skeniranjem 2D barkoda.

S obzirom da smo sve dorade stavili po Vašim zahtjevima - nadamo se da će Vam i odgovarati. Većinu ovih mogućnosti je moguće isprobati i u besplatnoj probi aplikacije Računi, što Vam i preporučamo.
Računi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Računi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Računi