Besplatni povrat poreza za inozemne troškove

Datum: 7.5.2015.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Povrat ino pdv-a


Kao što većina ljudi ne zna – za inozemne troškove po službenim putovanjima možete ostvariti povrat plaćenog PDV-a. Sam proces povrata je dosta složen i zahtjeva određena predznanja, ali to nije problem ako će ga netko odraditi za vas. Bez rizika i dodatnih troškova!

Zaključak obično ide na kraju, ali ćemo ga mi iznijeti na početku: ako odgovarate kriterijima stvarno ne postoji razlog zašto ne biste htjeli povrat inozemno plaćenog PDV-a.
Ali, nemojte nam vjerovati na riječ, uvjerite se u nastavku.

Povrat inozemnog pdv-a

Tko može ostvariti povrat PDV-a sa inozemnih putovanja?

Svi poslovni subjekti koji su u sustavu PDV-a, te imaju najmanje 50 € godišnjeg povrata po jednoj državi mogu ostvariti povrat poreza. Nema „minimalnog“ niti „presloženog“ zahtjeva.
Svi se mogu obraditi i rezultirati uspješnim povratnom.

U zahtjevu za povrat se prikuplja dokumentacija o izdacima za cijelu proteklu godinu (preneseno - računi), a zahtjev je moguće predati do kraja 9. mjeseca. Nakon kraće obrade se određuje možemo li napraviti povrat ili ne (što je rijedak slučaj), te se proces pokreće prema povratu sredstava. Ukoliko zahtjev ne može rezultirati povratom PDV-a – za vas nema nikakvog troška.

Za koje troškove to vrijedi?

Troškovi se dokazuju računima, a u obzir se uzimaju slijedeći:
• smještaj zaposlenika (troškovi hotela i ostalih smještajnih kapaciteta),
• troškovi prehrane (hrana i piće),
• troškovi goriva,
• troškovi cestarine,
• troškovi taxi prijevoza,
• troškovi javnog prijevoza,
• rent-a-car troškovi,
• kotizacije i ostali troškovi seminara i treninga za zaposlenike (može i za ne-zaposlenike, npr. poslovne partnere koje se šalje na edukacije, samo račun mora biti na poduzeće koje plaća taj trošak),
• troškovi sajmova i izložbi te
• ostali troškovi usluga i dobara inozemnih pružatelja sa iskazanim PDV-om
• kupovina dobara u EU (povrat PDV-a od dobavljača)
Potrebno je kvalitetno i pravovremeno skupiti dokumentaciju (puno će Vam pomoći svi dokumenti povezani uz putne naloge).

Povrat PDV-a za inozemne troškove

Zvuči super. Ja bih sam odradio/la povrat poreza.

E, to baš i nije tako jednostavno.
Osim što je sav proces vrlo kompliciran, morate imati i predznanja jezika država iz kojih tražite povrat, detaljnije poznavanje specifičnih propisa, poreznih zakonodavstava, tehničke preduvjete, u određenim slučajevima otvorene bankovne račune u inozemstvu, trebate pratiti zadane rokove....
I morate imati vremena. Mnogo vremena.

Ok, zainteresiran/a sam. Što sada?

Kontaktirajte Relago, mi ćemo prihvatiti vaš zahtjev i proslijediti ga na pravu adresu. Cijeli proces je za vas bez ikakvog rizika, troška ili obaveze.

Zaključak

Osim što je cijeli proces bez troška za vas (samo možete zaraditi), iznos povrata inozemnog PDV-a knjiži se kao izvanredni prihod, te ne utječe na PDV prijavu poslovnog subjekta.
Ukoliko putujete često u inozemstvo, ispunjavate mnogo putnih naloga (ili ih Relago aplikacija Putni nalozi odrađuje za vas) te imate nešto troškova izvan Hrvatske – obavezno aktivirajte ovu mogućnost.
Nemate što za izgubiti.
Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Putni nalazi