Loko vožnja i putni nalozi

Datum: 1.10.2015.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Loko vožnja i putni nalozi 1


U teoriji, skoro svaki izlaz djelatnika iz tvrtke se može opravdati putnim nalogom ili loko vožnjom. Koja je poveznica loko vožnje i putnih naloga, a koja razlika – pročitajte u nastavku.

Skoro pa glavna svrha (kod loko vožnje je to najčešće i jedina svrha) tih dokumenata je ostvarivanje naknade za korištenje privatnog vozila u službene svrhe u iznosu od 2 kune po kilometru, makar možemo pravdati i troškove.
Skraćeno, kada mi šef kaže da negdje idem mojim privatnim vozilom, na početku puta ću zabilježiti početno stanje kilometar sata i isto tako na kraju puta.
Završno stanje - početno stanje = prijeđeni put (u kilometrima). Taj broj kilometara mogu pomnožiti sa 2 i dobijem ukupni broj kuna.

Loko vožnja i putni nalozi 2

Kada radim loko vožnju a kada putni nalog?

Loko vožnja se radi ako djelatnik ide privatnim vozilom u mjesto udaljeno manje od 30 km od sjedišta tvrtke.
Ukoliko idemo na dulji put – radimo putni nalog.
Vožnja do i sa posla se ne ubraja u loko vožnju, niti u putni nalog. Tablicu sa listom udaljenosti među 30 najvećih naselja u Hrvatskoj možete preuzeti ovdje.

Loko vožnja i JOPPD obrazac

Osim činjenice da nadoknađuju 2 kune po prijeđenom kilometru za korištenje privatnog automobila, dolaskom JOPPD-a, putni nalozi i loko su dobili još jednu zajedničku osobinu. Naime, naknada za loko se prikazuje zajedno sa prijevozom za putne naloge (gdje se također obračunava naknada od 2 kune po kilometru za privatna vozila) kod prijave JOPPD obrasca u e-Poreznu.

Loko vožnja i putni nalozi 3

Kakve to veze ima sa Relago Putnim nalozima?

Od sada je moguće loko vožnju voditi i u Relago Putnim nalozima, u lijevom meniju je jednostavan izbornik gdje na jednom mjestu možete vidjeti loko vožnje i pregledati ih po djelatniku i mjesecu.
Također možete preuzeti i evidenciju loko vožnje po mjesecu za sve djelatnike u firmi, spremnu za potpis i knjiženje.

Naravno, gorenavedena priča oko putnih+loko u JOPPD-u je realizirana i u aplikaciji.
Kod preuzimanja XML-a za učitavanje u e-Poreznu možete odabrati želite li uključiti loko vožnju i sa kojim načinom isplate.

Sve navedeno je dostupno u svim paketima (pa i besplatnoj probi) aplikacije Putni nalozi.

Ukoliko Vam je interesantno korištenje besplatne mobilne aplikacije za pametne telefone "Loko vožnja" - pročitajte : naš slijedeći post!
Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Putni nalazi