Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija

Datum: 23.11.2015.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija 1


Dakle, napravili smo mobilnu aplikaciju za praćenje loko vožnje. I da, aplikacija je besplatna. Da, besplatna. U nastavku donosimo mogućnosti aplikacije, kako je koristiti i kako, nadamo se, olakšava poslovanje.

Od 5.7.2023. je raspoloživa nova verzija aplikacije Loko vožnja.

Putni nalozi i loko vožnja nikada nikome nisu u primarnom fokusu poslovanja, djelatnicima je to teško ispunjavati a knjigovođama još teže obračunavati i prijavljivati u nadležne institucije. Dok smo aplikacijom Putni nalozi, vjerujemo, ponudili kvalitetan način za olakšavanje rada sa putnim nalozima, sada su na red došle loko vožnje (ili locco vožnja, loko evidencija ili locco evidencija).


Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija 2

Zašto besplatna mobilna aplikacija za loko vožnje?

Zato da bi olakšala poslovanje. Osnovna ideja je bila:"Pokreni vožnju - završi vožnju, a na kraju mjeseca mi daj sve vožnje u jednom mjesecu u pdf-u za potpis i isplatu..."

Loko vožnja je besplatna aplikacija za pametne telefone, tablete i slično čiji je cilj pojednostavljen i brz rad sa loko vožnjom.
Glavne mogućnosti su:
- brz i jednostavan unos loko vožnji,
- praćenje loko vožnje u realnom vremenu (čak i kada aplikacija nije u fokusu),
- automatizacija praćenja vožnje (aplikacija automatski unosi vremena i prati kilometražu koristeći GPS uređaja),
- sustav pamti vozača, prijevozno sredstvo i zadnju kilometražu (kod završetka je potrebno samo unijeti svrhu i relaciju putovanja),
- slanje pdf-a sa mjesečnim obračunom loko vožnji na mail. Pdf je spreman za potpis i isplatu.
- slanje loko vožnji u Relago aplikaciju Putni nalozi(o čemu ćemo više pisati dolje...).

Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija 3

Kako aplikacija radi?

Prije početka praćenja vožnji, preporuka je da na Postavkama unesete prezime i ime, prijevozno sredstvo, naziv tvrtke/obrta/udruge, adresu i oib, kod za slanje podataka u Relago Putne naloge te Vaš mail.
Aplikacija radi i bez toga, ali će, ako unesete navedeno, praćenje loko vožnji biti puno učinkovitije (npr. predefinirano prezime i ime djelatnika i vozilo će se svaki put ponuditi kod nove vožnje ako ste ga prethodno spremili na Postavkama).

Potom je, na početnoj stranici, potrebno kliknuti na gumb "Pokreni novu loko vožnju". Ovdje možemo prekontrolirati početno stanje kilometara na vozilu i kliknuti "Pokreni".
Tijekom vožnje aplikacija prati vaše kilometre i kada je put gotov treba kliknuti "Završi loko vožnju". Opet, prekontrolirajmo završne kilometre (može postojati razlika u odnosu na realno stanje kilometar sata. Unesemo relaciju (npr. Moja tvrtka, Pula - Veliki klijent, Fažana - Moja tvrtka, Pula) i svrhu (npr. Sastanak sa klijentom) i kliknemo na "Završi".
Ukoliko je potrebno mijenjati pojedine loko vožnje, sa liste loko vožnji, možemo kliknuti na pojedinu loko vožnju i napraviti izmjene ili obrisati loko vožnju.

Kod početka slijedeće loko vožnje, aplikacija će ponuditi zadnje stanje kilometraže kao novo početno stanje.

Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija 3

Što sa svim unesenim loko vožnjama?

Unijeli ste sve loko vožnje za ovaj mjesec - i što sad? Konačna svrha loko vožnji je obračunska lista sa popisom svih loko vožnji za djelatnika u jednom mjesecu, obračunom kilometara puta dvije kune (koje se neoporezivo isplaćuju djelatniku), i mjestom za potpis djelatnika i ovlaštene osobe.
E, upravo to aplikacija i radi.
Potrebno je samo u meniju aplikacije otići na "Slanje na e-mail", upisati mail adresu (uz e-mail adresu su potrebni i gorespomenuti naziv organizacije, adresa i oib, ali vjerujemo da ćete prije svega u aplikaciji popuniti navedeno u Postavkama) i kliknuti na "Pošalji". U nekoliko trenutaka će na uneseni mail stići pdf za ispis i isplatu. I to je to.

Slanje u Relago Putne naloge

Ukoliko imate pristup do aplikacije Putni nalozi, onda mobilna aplikacija još više dobiva na smislu.
Sve unesene loko vožnje mogu se jednim klikom poslati sa mobilnog uređaja, iz aplikacije Loko vožnja - u aplikaciju Putni nalozi. Nakon toga u Putnim nalozima možete:
- jednostavnije raditi po svim loko vožnjama (sa mišem i tipkovnicom...)
- pregledati loko vožnje za sve djelatnike unutar jedne tvrtke (Vrlo korisno u tvrtkama gdje više djelatnika radi loko vožnje, dislocirano ili ručno. Oni svi mogu raditi na svojim uređajima, a administrator prima podatke na jedno mjesto.),
- administriranje loko vožnji i putnih naloga na jednom mjestu,
-preuzimanje JOPPD xml-a za učitavanje u ePoreznu (jedan, automatski JOPPD za sve djelatnike, putne naloge i loko vožnju),
- preuzimanje JOPPD izvještaja, ali i obračuna loko vožnji po djelatnicima u pdf-u.

Vjerujemo da će osobe iz administracije znati cijeniti jednostavnost koje im omogućava ova povezivost.

Za kraj, za više informacija o samoj aplikaciji - te link gdje možete preuzeti aplikaciju - kliknite ovdje.

Sve navedeno je dostupno u svim paketima (pa i besplatnoj probi) aplikacije Putni nalozi.
Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Dokumenti