Računi u 2016. godini - novosti

Datum: 22.12.2015.
Kategorija: Računi
Računi - izmjene u 2016 godini
  Racuni banner
Dolazi nova godina i počinju se primjenjivati neki novi propisi povezani uz svakodnevnu izradu, izdavanje i primanje računa. Zasada nema baš kompliciranih novosti, no svakako pročitajte o čemu se radi i počnite provoditi propisano!

Novi (od ljeta) Zakon o računovodstvu donosi promjene od 1.1.2016. koje se odnose na poduzeća, a ne na obrte i udruge. Znači čak i na j.d.o.o.!

Računi - izmjene u 2016 godini

1. Računi se više ne moraju potpisivati

Tako je, poduzetnici više nemaju obavezu potpisivati račune.
No, računi i dalje moraju imati ostale obavezne elemente – koje smo naveli u jednom od ranijih postova (brojčana oznaka, ime i prezime izdavatelja…).

2. Novi obrazac o dospjelim a nenaplaćenim potraživanjima

Novi obrazac se zove OPZ-STAT-1 i prikazuje sve račune koje ste izdali a niste naplatili. Izvještaj se predaje kvartalno.

U Relago Računima je već davno moguće brzo pregledati sve račune u sustavu koji su u statusu „Plaćanje kasni“ a u određenom vremenskom razdoblju. Taj izvještaj možete preuzeti Vi ili Vaš knjigovođa jednim klikom.

Treba napomenuti kako sve buduće izmjene u propisnim okvirima RH – očitovati ćemo u našoj aplikaciji Računi kao i u ostalim Relago aplikacijama.
Računi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Računi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Dokumenti