Predstavljamo Relago korisnika: Logit

Datum: 22.3.2016.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Predstavljamo Relago korisnika: Logit


Tko o čemu, mi o našim korisnicima. Danas donosimo lijepu, dugu i pozitivnu priču o jednom od naših korisnika, poznatoj i priznatoj tvrtci Logit. Pročitajte zanimljivu i pozitivnu priču o predanom radu, teškom putu i uspjehu mladih hrvatskih stručnjaka!

Sa strane Relaga možemo pohvaliti ekipu iz Logit-a kao ozbiljne korisnike koji ne gnjave puno :) a imaju pametan i koristan feedback.

Predstavljamo Relago korisnika: Logit 2

Logit - tko, što, gdje i kako

RELAGO: Recite nam malo više o tvrtci, čime se bavite, koji su korisnici, malo o povijesti tvrtke?
Logit (Marko):
Naš tim se okupio još 2000. godine kad smo kao entuzijasti pokrenuli razne webove na tada još siromašnoj domaćoj web sceni. Na primjer web zajednicu za webmastere www.webmajstori.net ili web koji je pratio sve besplatno što se nudilo na internetu: www.besplatne-stvari.com.
Godine 2002. smo osnovali Logit prvo kao obrt, a kasnije kao poduzeće. Dugi niz godina smo se bavili razvojem web stranica i internet marketingom i to većinom na hrvatskom tržištu. Bio je to širok i šarolik raspon klijenata i poslova, npr. od izrade malih sajtova za estradne zvijezde, izrade velikih informatičkih web shopova pa do vođenja digitalnog oglašavanja za najveće hrvatske retail kompanije.

Tijekom 2015. odlučili smo se fokusirati samo na jedan segment tržišta i svoje usluge ponuditi na globalnom tržištu. Tako danas radimo samo za B2B tvrtke (tvrtke kojima su kupci druge tvrtke). Pružamo im usluge konzaltinga oko nastupa na internetu i vođenja njihovog digitalnog marketinga. Naš glavni zadatak je napraviti, poboljšati i oglašavati njihove webove tako da putem Interneta dobivaju što više upita (leadova) zainteresiranih kupaca.

Rad sa putnim nalozima

RELAGO: Vjerujem da početak poslovanja pretpostavlja i "učenje u hodu". Kako ste prije radili sa putnim nalozima?
Logit (Marko): Moramo priznati da smo na početku, tamo dvije i tisućitih, bili toliko zeleni i neiskusni da putne naloge nismo niti vodili. To je bila faza gdje smo "častili" državu :-) Kasnije smo naravno sve naučili, a naši prvi putni nalozi su se radili u Wordu, na špranci koju smo dobili od knjigovodstva.
Kad je u firmi bilo 15 zaposlenih, a dio njih prodavači koji su svakodnevno putovali što firminim što osobnim vozilima, stanje je postalo neizdrživo. Tada smo razmišljali da li da si sami osmislimo i isprogramiramo sustav za vođenje putnih naloga i ostale "birokracije" ili da uzmemo gotovo rješenje od specijaliziranih dobavljača. Srećom smo pametno zaključili da vlastite snage treba trošiti na svoje poslovanje, a takav pomoćni softver kupovati od drugih.

Predstavljamo Relago korisnika: Logit 3

"Informatizacija" poslovanja sa putnim nalozima

RELAGO: I mi u Relagu smo pobornici filozofije da ćemo radije kupiti gotovo, postojeće, provjereno rješenje, a ne ići raditi svoja rješenja jer nam to jednostavno nije isplativo, u fokusu i odvlači pozornost sa naših "core" djelatnosti. A na koji način ste došli do Relago Putnih naloga?
Logit (Marko): Nadovezati ću se na prethodni odgovor - vrlo brzo smo nabavili svoj prvi softvare za vođenje putnih naloga i loko vožnji. Bio je to desktop software, zamišljen kao instalacija na samo jednom računalu (vjerojatno za tajnicu koja ispunjava naloge za druge djelatnike :-)
U odnosu na Word ovo nam je bio preporod, podatke kao što su djelatnici i vozila nije trebalo svaki puta unašati jer su se automatski popunjavali iz baze, softvare je sam brinuo o rednim brojevima i datumima i još cijeli niz koristi kakve se već uobičajeno dobivaju kad se u bilo kojem dijelu poslovanja napravi "informatizacija" :-)
No kako to obično bude, postojala je i kvaka: softver koji smo kupili je bio, da se blago izrazim, "smeće". Imao je sve značajke koje su nam trebale, ali je bio jako loše napravljen i pun bugova. Tako da smo često imali oštećenu bazu, trebalo je vraćati stare backupove (podesili smo si poseban backup sustav samo da nam se backupira baza od putnih!), izmjena nekog starijeg putnog naloga bi napravila kaos na nalozima koji su slijedili te hrpa sličnih problema...
Mogu reći da smo si rješili jedan problem i frustraciju, a istovremeno za vrat natrpali nove. Tako da smo se bacili u pretragu za drugim rješenjem i naletili na Relago - kojeg sa zadovoljstvom koristimo i danas, već 3 godinu za redom.

Relago Putni nalozi softver

RELAGO: Drago nam je da ste "naletjeli" na nas i da ste ostali kod nas. Koji prednosti korištenja Relago Putnih naloga možete istaknuti?
Logit (Marko): Glavna prednost je cloud. On omogućava da se više djelatnika, kada i odakle žele, mogu spojiti na sustav i unijeti svoj putni nalog ili loko vožnju. Osim toga, u odnosu na softver koji je instaliran na jednom računalu ili intranetu, to znači i da mi kao korisnici ne moramo brinuti o hardveru, backupu, mreži... Svi nalozi su u Relago aplikaciji, kako danas, tako i za X godina, kad do kojeg treba doći samo se treba logirati i preuzeti PDF.
Jako smo zadovoljni što ste nedavno napravili Android aplikaciju za loko vožnje, jer nam to sad omogućava da ne moramo zapisivati kilometražu i vremena po papirićima već mobitel obavi većinu toga i podatke pošalje u Relago. Kad država ne bi tražila potpise i pečate po dokumentima, mogli bismo reći da s Relagom imamo rješenje za putne naloge i loko vožnje 100% bez papira :-)

Predstavljamo Relago korisnika: Logit 4

Logit planovi i budućnost

RELAGO: Vjerujte, to nam je zajednički cilj. Kakvi su vaši nedavni uspjesi i planovi za budućnost?
Logit (Marko): Htjeli bismo se pohvaliti da smo nedavno lansirali svoj prvi proizvod, vodič za pisanje sadržaja koji ide na poslovne web stranice: https://www.logit.hr/b2b-website-content-guide/.
Vodič smo napravili jer smo ustanovili da je tvrtkama jedan od najtežih zadataka osmisliti i prirediti sadržaj koji treba staviti na svoju web stranicu. Vodič je alternativa skupim copywriterima koje si male i srednje firme uglavnom ne mogu priuštiti. On im omogućava da sami napišu sav bitan sadržaj i to tako što im se nude gotove strukture tipičnih poslovnih web stranica, te im postavlja pitanja koja kad su odgovorena daju gotov sadržaj za web stranicu!

Mi iz Relaga se ovim putem želimo zahvaliti ekipi iz Logit-a na dosadašnjoj suradnji, nadamo se da ćemo i dalje opravdavati njihovo povjerenje kao korisnika aplikacije Putni nalozi te im želimo dugu i uspješnu poslovnu budućnost!
Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Dokumenti