Datoteka za isplatu više putnih naloga (a i loko vožnji)

Datum: 29.11.2016.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Isplatne liste i putni nalozi te loko vožnje 1


Oni među nama koji svakodnevno rade sa većim brojem putnih naloga, a posljedično sa njihovom isplatom znaju koliko to oduzima vremena (a i živaca). Umjesto da se mučite sami kreirajući jedan nalog za isplatu za drugim, zašto to za Vas ne bi radila aplikacija?

Znači, osim što aplikacija Putni nalozi automatski obračunava putne naloge i priprema za ispis i knjiženje, te Vam priprema JOPPD obrazac spreman za učitavanje u ePoreznu – eto, imamo i mogućnost kreiranja jedne datoteke sa više naloga - isplatne liste.

Isplatne liste i putni nalozi te loko vožnje 2

Što su datoteke sa više naloga za plaćanje ili zbrini nalozi?

Datoteka sa nalozima za isplatu, zbirni nalozi, platne datoteke sa više naloga, datoteke za zbrojni unos naloga ili isplatne liste su datoteke koje možete učitati u Internet bankarstvo ili sustav koji omogućava vođenje financijskih transakcija (MultiCash ili neko drugo rješenje za zbirne naloge). One omogućavaju brzo, sigurno i jednostavno provođenje veće količine naloga za plaćanja.

Konkretno, učitam datoteku sa nalozima u sustav i odmah mi je pripremljeno x platnih naloga i loko vožnji koje samo trebam potvrditi i provesti.

Datoteka sa zbrojnim nalozima za isplatu i Putni nalozi

Recimo da više od nekoliko djelatnika koji putuju i da imate više naloga za isplatiti svakom zasebno. Tu još mogu biti i loko vožnje u igri i odjednom to postaje stvar na koju zaista morate pripaziti dok radite.
Kada krenete zbrajati svaki nalog i loko vožnju i iznose, mogućnost pogreške je značajna. Ne znamo samo kome bi se ta pogreška manje svidjela: Vama, Vašim nadređenima, banci ili djelatniku koji očekuje novce

E, zato u aplikaciji Putni nalozi onedavna imamo mogućnost kreiranja jedne datoteke koja sadržava više naloga za isplatu. Aplikacija Vam ponudi sve neisplaćene putne naloge, loko vožnje (a odnedavno i terenske dodatke, pomorske dodatke ili naknade za odvojeni život od obitelji), Vi odaberete koje želite isplatiti (možete dodati i loko vožnje) i kreira Vam se datoteka za preuzimanje. Ona je kreirana u HRD, SEPA ili preglednom pdf formatu.
Nakon toga učitate listu u Vaš alat za isplatu naloga i transakcije su spremne za izvršenje (isplatu).
Nema pretipkavanja, zbrajanja, zaboravljanja naloga i sl.

Slijedeći put kada krenete raditi isplatnu listu – aplikacija Vam nudi samo one koje nisu obuhvaćene nekom od postojećih listi, da ne bi duplo isplaćivali naloge…

Naravno, ako imate akontacije – one se oduzimaju u ukupnim iznosima.

Isplatne liste i putni nalozi te loko vožnje 3

Formati datoteka sa platnim nalozima (isplatne liste)

Kako smo napomenuli, zbirnu datoteku možete preuzeti u tri formata: hrd, sepa i pdf.

PDF je čitljivi pregled same datoteke sa nalozima za plaćanje koji možete ispisati.
HRD je "stari" format do sada redovito korišten u poslovnim sustavima banaka ili sustavima za obradu isplatnih lista, tj. veće količine zbirnih platnih naloga.
SEPA (Single Euro Payment Area) je "novi" format čiji je cilj uspostava jedinstvenog sustava platnog prometa u Eurima, među državama članicama EU i još nekima.

Provjerite sa vašim trenutačnim rješenjima koje formate za učitavanje podržavaju.

Isplatne liste tj. zbrojni platni nalozi u aplikaciji Putni nalozi

U zaključku, ova mogućnost nudi puno onima koji svakodnevno obračunavaju i isplaćuju putne naloge, a ako Vam se čini zanimljivim, kontaktirajte nas i možete ju već danas koristiti, uz sustav za automatski obračun dnevnica i troškova te pretvaranje valuta kod knjiženja/obračunavanja putnih naloga.

Kreiranje datoteke za zbrojni unos naloga je dostupna samo u paketima Po mjeri ali ovu mogućnost prije svega možete "isprobati" po dogovoru.
Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Članstvo