Članarine u sportskom klubu: promjene u vrijeme COVID-19 pandemije

Datum: 23.2.2021.
Kategorija: Članstvo
  Članstvo za izrade opomena i potvrda
Članarine u sportskom klubu: promijene u vrijeme COVID-19 pandemije 1


Veljača je i ovo izazovno vrijeme korona pandemije nastavlja se, iako sa nešto malo popuštenim mjerama. Mnogi ipak i dalje sa nestrpljenjem čekaju „staro normalno“ kada ćemo ponovo na željeni uobičajeni način moći uživati u toliko potrebnom rekreiranju i treniranju.

Članarine u sportskom klubu: promijene u vrijeme COVID-19 pandemije 2
Valja napomenuti da su epidemiološke mjere još uvijek na snazi pa tijekom vježbanja i treninga treba pravilno zaštititi i sebe i druge. I dalje možemo očekivati samoizolacije po grupama i slične scenarije.

Pandemijsko vrijeme utjecalo je ne samo na način održavanja samog treninga već i na mnoge druge povezane stvari kao što su npr. način dovođenja odnosno preuzimanja djece od strane roditelja, informiranje članova, obavljanja upisa članova (gdje pomažu i online upisi) pa čak i sam način plaćanja članarina a da bi takve, nove, situacije čim lakše odradili, zato je tu Relago aplikacija Članstvo.

Uplatnice za članarine tijekom pandemije

U vrijeme prije pandemije, dosta klubova je primalo uplate preko uplatnica, no određeni broj klubova su primali gotovinske uplate u tajništvu ili kod trenera – što je, složit ćete se, otežano ili čak nemoguće u vrijeme pandemije za nastaviti na isti način.
Treninzi su u mnogim klubovima i dalje online, a na nekim lokacijama gdje se trenira (npr. vani) ne postoji „zgodno mjesto“ za zaprimanje uplata koje bi zadovoljile epidemiološke mjere.
Također, grupe ili pojedini članovi su u samoizolaciji što su dodatne otegotne okolnosti situaciji…. pa svi koji dosad nisu izdavali uplatnice - okolnosti ih sve više primoravaju na novi, praktičniji i sigurniji način rada.

Članarine u sportskom klubu: promijene u vrijeme COVID-19 pandemije 3

Epidemiološki način plaćanja članarina

Pozivanje na plaćanja mjesečnih članarina e-uplatnicama (u usporedbi sa gotovinskim plaćanjem, pa i ispisom uplatnica) velika su prednost u ovo vrijeme online treninga i mnogi ih naši korisnici već koriste. Polako je slanje uplatnica na mail postalo standard.

Brzini i jednostavnosti samog plaćanja pridonosi, naravno i 2D barkod koji je prisutan u mailu, uz podatke za plaćanje u samom tekstu maila.

Članarine nekad i sad

Ovako je to do nedavno funkcioniralo u Članstvu:
Jednim klikom zadužite sve korisnike svih grupa za određeni period sa određenim datumom dospijeća, a aplikacija kreira sva dugovanja/zaduženja za članove u klubu, sa jedinstvenim podacima za plaćanje za svakog člana ponaosob.
Tada ispišete uplatnice na bilo kojem printeru na A4 HUB3A obrazac (tri uplatnice na jednom A4 papiru) i podijelite uplatnice svim članovima. Naravno, uz spomenuti 2D barkod.

Po novome (a u Članstvu za sve naše korisnike već odavno), osim printanja uplatnice možete poslati i pozive na plaćanje članarina putem e- maila (tzv. e-uplatnice)!
I u ovo vrijeme COVID-19 pandemije to uvelike olakšava i pošiljateljima i primateljima spomenutih e-uplatnica.

Dakle, nakon što ste kreirali dugovanja za svakog člana, umjesto da printate uplatnice, moguće je napraviti novu e-mail kampanju u kojoj svakom od članova stiže njegov zaseban mail sa podacima za plaćanje u sadržaju e-maila i slikom 2D barkoda u privitku maila za brzo plaćanje. Brzo, jednostavno i po najvišim epidemiološkim standardima.

Članarine u sportskom klubu: promijene u vrijeme COVID-19 pandemije 4

Umanjenja članarina

Već spomenuti online treninzi i rekreiranje online unazad par mjeseci postali su dio „novog normalnog“, ali većina se slaže da ne mogu zamijeniti trening uživo. I to je ujedno i jedan od razloga zašto su kod nekih članarine za treninge online tipa umanjene.
U Relago aplikaciji Članstvo moguće je u par klikova umanjiti mjesečnu članarinu svim članovima.
To je opcija gdje možemo smanjiti/povećati dugovanja za fiksni iznos ili postotak ili ih postaviti na točno određeni iznos, jednim klikom za sve, ili po zasebnim grupama.
Lako, zar ne?

Također je moguće članove koji nisu dolazili ili grupe koje nisu bile u treningu ili su bile u samoizolaciji maknuti iz zaduženja jednim klikom, tj. ta dugovanja pobrisati iz sustava.
Naravno, i ovakvu je stvar moguće javiti korisnicima putem e-mail kampanja iz same aplikacije. E-mail obavijest možete poslati samo na određenu grupu ili svim članovima u sustavu.

Roditeljski portal za pregled članarina

I još jedna pogodnost koje uvelike pripomaže pri sigurnijem i bržem načinu rada!
Naime, aplikacija Članstvo ima korisnički/roditeljski portal preko kojeg član ili roditelj može sam preuzeti uplatnicu i provjeriti da li je evidentirana njegova uplata i to tako da se član (roditelj) može prijaviti i na portalu i pregledati podatke unesene u sustavu vezane uz svoj korisnički račun.

Na brz i jednostavan način sve što trebate na jednom je mjestu i to u par klikova!
Isprobajte i Vi aplikaciju Članstvo i uvjerite se sami!
Članstvo banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Članstvo
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Dokumenti