Skladište u aplikaciji Računi

Datum: 1.3.2017.
Kategorija: Računi
  Racuni banner
Skladište u aplikaciji Računi 1


Prvo, hvala svim korisnicima na povratnim informacijama vezano uz korištenje naših aplikacija. Drugo, među ostalim, evo - imate i skladište u Računima. Nema na čemu. :)

Skladište u aplikaciji Računi 2

Čemu skladište

Obzirom da imamo aplikaciju koju koriste oni koji uz brzo i jednostavno izdavanje žele promijeniti nešto na računu, nadopisati neku napomenu, pratiti plaćanje ili poslati račun izravno iz aplikacije u pdf-u, logičan korak naprijed je bio dodavanje skladišta.

Vođenje skladišta (u smislu mini robne evidencije) odgovara većini trgovaca, proizvođača i ostalima koji se upravo bave veleprodajom ili maloprodajom.
Često se ovakva vrsta skladišta zove prodajno skladište ili robno skladište a u našem se slučaju odlično nadopunjava sa ostalim mogućnostima aplikacije Računi.

Kako funkcionira skladište u Računima?

U Računima, na listi proizvoda/usluga možemo označiti da za određeni artikl vodimo skladište. Tu možemo unijeti i početno stanje ili kasnije raditi ručne korekcije stanja po proizvodima (kao rezultat inventure i sl.).

Naravno da je i pri izradi novog dokumenta moguće odmah kod kreiranja napraviti proizvod čije stanje pratimo na skladištu te mu definirati početno stanje. Ako ne želimo, navedenu mogućnost ne moramo uključiti i aplikacija neće pratiti stanje skladišta.

Kretanje stanja proizvoda na skladištu

Obzirom da u aplikaciji imamo izlazne račune (izlazne fakture), stavljanjem proizvoda u izlazni račun ćemo smanjivati stanje na skladištu. Sukladno tome, stavljanjem proizvoda u ulazni račun (ulaznu fakturu) – povećavamo njegovo stanje na skladištu.
Ponude i predračuni ne mijenjaju stanja na skladištu.

Ono što je od velike pomoći, kada radimo novu npr. ponudu ili račun i stavljamo unutra neki proizvod za koji pratimo stanje skladišta, aplikacija nam automatski prikazuje koliko tog proizvoda imamo na skladištu.
Zgodno, zar ne?

Skladište u aplikaciji Računi 3

Zaključak oko skladišta, ponuda i računa

Ukratko, skladište savršeno nadopunjuje dosadašnji koncept aplikacije Računi te se je bezbolno uklopilo u postojeći način rada.

Svakako da i među izvještajima možete pratiti trenutačna stanja za cijelo skladište ili npr. kretanja stanja skladišta po određenim artiklima.

Ali to nije sve…

Kako često kažu u TV prodaji: No, to nije sve. Najbolje smo čuvali za kraj!
Navedeno je uključeno u sve pakete aplikacije Računi.

Ako ste korisnik aplikacije Računi, skladište možete krenuti koristiti već danas na način na koji smo Vam opisali gore. Ostali, što čekate? Besplatno isprobajte navedene opcije aplikacije Računi već danas!
Računi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Računi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Jednostavna fiskalizacija ne-gotovinskih računa