Relago aplikacije i ulazak u euro (konverzija)

Datum: 3.1.2023.
Kategorija:
Konverzija Relago aplikacija u euro 1




Uvođenje eura je značajan događaj za sve, pa tako i Relago. Naporno smo radili (a radimo i dalje, pogotovo u segmentu telefonske/mail podrške korisnicima da se brže prilagode radu s novom valutom) kako bismo osigurali da sve mogućnosti Relago aplikacija ostanu kakve su bile i do sada i da i u 2023.-oj Relago aplikacije budu jednostavne za korištenje. Najveći dio posla prosječni korisnik neće niti osjetiti, ali to je i cilj: da sve radi kao i do sada, automatski i bez puno posla za same korisnike.

Bitno je za znati da smo mi u Relagu poduzeli sve potrebne napore kako bi aplikacije ali i korisnici što "bezbolnije" prešli sa kuna na eure.
I po prvim povratnim informacijama naših korisnika - u tome smo i uspjeli!

No, idemo malo detaljnije pogledati što se odradilo i što je sada pred nama.

Proces konverzije

1.1. smo odradili i dovršili automatsku konverziju svih Relago aplikacija po fiksnom tečaju konverzije iz kuna - u eure.

Na primjer, u Računima su se konvertirali svi proizvodi i usluge u eure, u Putnima su se modeli obračuna (ranijih 2 ili 3 kn po km) pretvorili u eure, kao i dnevnice za Hrvatsku, a u Članstvu su se upisi svih članova u grupe te cijene po grupama automatski konvertirali u eure, i tako dalje...

Kako bismo osigurali konzistentnost, nepromjenjivost ranijh podataka, oni se nisu nimalo mijenjali. Račun, putni nalog ili članarina iz 2022. i dalje ostaju takve kakve su bile i prije konverzije.
Svima nam je u interesu da raniji podaci ostanu nepromijenjeni ali i dostupni, a da novi putni nalozi, članarine, računi ili ponude budu ispravne.

Kako raditi u Relago aplikacijama u 2023.-oj

Prvo treba napomenuti da će nam trebati neko vrijeme da se naviknemo na euro, općenito.
A nakon toga i u radu u aplikacijama jer ćemo gledati nešto drugačije brojke...
Kako smo i spomenuli, i dalje možete ući u 2022.-u i završiti što trebate.

U 2023.-oj nema unosa ničega u kunama (računa, transakcijskih plaćanja, fiskalizacije ili JOPPD-a) jer kuna više ne postoji kao valuta, tu je samo euro.
Ukoliko trebate neke stvari u eurima zaokružiti - predlažemo Vam da to napravite pojedinačno, ručno.

Za naše korisnike koji imaju 2D barkod na nekim od svojih dokumenata - svi raniji barkodovi iz 2022.-e u kunama će se moći platiti do 30.6.2023.-e s tim da će Vas aplikacija za mobilno bankarstvo obavijestit da se iznos pretvara po fiksnom tečaju konverzije u eure.
U 2023.-oj je valuta 2D barkoda euro.

Korisnici Računa, ako ste do sada iskazivali dvojno iznose, predlažemo da to i dalje radite kao i do sada, u tom slučaju u aplikaciji ne trebate mijenjati ništa.

Jedna stvar koja se značajno mijenjala je tečajna lista HNB-a no o tome više informacija ubrzo u novom blog postu.
I tu smo odradili svoj dio posla tako da za sve korisnike tu stvar - radi automatski.

Važan savjet svim korisnicima za početak 2023.-e

Barem u početku: radite malo opreznije.
Mi i dalje želimo biti sinonim za jednostavne i brze aplikacije koje olakšavaju poslovanje.
Upravo smo iz tog razloga odradili velik dio posla tijekom ove konverzije i zato još jednom napominjemo svim korisnicima da polako, u procesu navikavanja na novu valutu dva puta provjere stvari koje su inače radili brzo i automatski.

Nakon tog početnog opreza će se stvari "stabilizirati", suživjet ćemo se sa eurom i stvari će postati nešto "normalnije".

Naravno, kao i do sada - stojimo Vam i dalje na raspolaganju za sva pitanja.
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Dokumenti