Relago: 10 godina

Datum: 27.1.2023.
Kategorija:
Relago 10 godina 1


Sve krene sa jednom idejom, napraviti nešto da olakšaš ljudima jedan dio posla. Pa tako i nazoveš firmu (na latinskom RELevo = olakšavanje, oslobađanje + AGO = poslovanje, rad = Relago) i kreneš raditi. I onda puno radiš pa si nakon deset godina nešto i postigao.

Kako olakšati ljudima poslovanje? Pomogneš kod automatizacije određenih procesa, da su brži, jednostavniji i pouzdaniji, da se odrađuju digitalnim putem (tzv. digitalna transformacija). Upravo to i radimo u Relagu. Ali i onda, kao i danas, najvažniji naglasak stavljamo na korisnika aplikacije i našu podršku njemu.
I eto, baš u ovo vrijeme obilježavamo deset godina prisutnosti Relago aplikacija na tržištu.
Mnogo je vremena prošlo, mnogo smo napravili, a započelo je sve daleke 2013.

Relago 10 godina 2

2013. godina

To je bilo doba kada su vladali iPhone 4 i Nokia Lumia 900, prosječni kvadrat stana u Zagrebu je koštao oko 1500 € (i onda smo eto računali u eurima), čekali smo ulazak u EU a Schengen i EURO su bili daleki snovi.

„Mobile first“ je bio novi buzzword u web dizajnu, bootstrap framework je postojao tek u povojima a na korištenje aplikacija „u oblaku“ se gledalo sa skepsom, kao na nešto rizično.
Fiskalizacija gotovinskih/kartičnih računa se tek pripremala a niti JOPPD još nije postojao.

U to vrijeme Relago stavlja na tržište tri nove web aplikacije za olakšavanje poslovanja: Putne naloge, Račune i Članstvo. U Hrvatskoj smo bili jedan od prvih (ako ne i prvi) pružatelj "softvera kao usluge" (Saas) sa više web aplikacija za različite namjene u poslovanju.
Aplikacije za koje smo u početku imali tek nekolicinu korisnika koji će raditi u njima.
Aplikacije za koje su nam i naši bližnji govorili: „pa tko će ti to kupiti?“. 😊
Obzirom na povoljne cijene aplikacija i ono što one pružaju zauzvrat vjerovali smo da ćemo pronaći mjesto na tržištu.

Relago 10 godina 3

Razvoj aplikacija

Kroz sve te godine smo podržavali korisnike i osluškivali povratne informacije te temeljem njih nadograđivali postojeće aplikacije, ali i razvijali nove. Tijekom narednih deset godina, kreirali smo još dvije web aplikacije i jednu besplatnu Android aplikaciju, same aplikacije doradili nepreglednim mnoštvom novosti, mogućnosti koje dodatno upotpunjuju same aplikacije i pojednostavljuju procese rada a za koje bi dugo trajalo da ih sve popišemo.

Povezali smo se sa Poreznom u nekoliko aplikacija (fiskalizacija i JOPPD), imamo odlične partnerske odnose sa nekoliko servisa za satelitski nadzor vozila, preko partnera omogućujemo i slanje e-računa izravno iz aplikacije. Povezani smo i sa knjigovodstvenim softverima, svakodnevno obrađujemo HNB tečajne liste, učitavamo „more“ izvoda sa velikog broja hrvatskih banaka…
The list just goes on and on…

U suradnji sa renomiranim računovodstveno-knjigovodstvenim časopisima osiguravamo da naša rješenja odgovaraju propisima i da pratimo promjene zakonskih okvira a sa tim znanjem redovito pišemo blogove koje mjesečno čita nekoliko desetaka tisuća posjetitelja. Bez ikakve naplate. Tu su i naši besplatni RelaGO alati, dostupni svima.

No opet, u središtu našeg fokusa uvijek ostaje korisnik.

Relago 10 godina 4

Relago korisnici

Od prvih korisnika koji su sa nama evo već deset godina mi pokušavamo ispratiti njihov put ka jednostavnijem poslovanju.
Zato smo tu uvijek za njih, kroz besplatnu probu, na raspolaganju smo za sva pitanja i tijekom samog korištenja, čak i nevezano uz sam rad u aplikaciji, već i uz svakodnevno poslovanje, savjete.
Tu smo za njih.

I upravo zato nakon deset godina možemo reći da imamo jako puno korisnika iz cijele Hrvatske. Velika većina njih su manje firme, do recimo 20-ak zaposlenih (što i nisu tako male tvrtke, za naše prilike), firme, obrti, udruge koji prepoznaju rješenje i vide da za razumnu cijenu korištenja aplikacije dobiju puno puno više.

Uz te „manje“ poslovne subjekte, imamo mi i srednje i velike korisnike: velike tvrtke iz osiguravajućeg sektora, bankovnog, farmaceutskog sektora, IT multinacionalne tvrtke, prvoligaške klubove iz svih "velikih" sportova (ali i "male" klubove), veliki consumer electronic igrači, autoindustrija, veliki prijevoznici…

2023. – gdje smo sada

Nakon uspješno odrađene konverzije u euro, uz minimalne upite korisnika, uspješno nastavljamo dalje.
Jurimo prema brojci od 10000 korisnika, nastavljamo razgovarati sa našim korisnicima i raditi na tome da nudimo što bolje aplikacije za olakšavanje poslovanja uz poprilično prihvatljive cijene korištenja.
Pripremamo i neke nove aplikacije, realiziramo nove suradnje (o nekima od njih nadamo se ubrzo), nove dorade po već provjerenim rješenjima za pomoć u poslovanju.

I sa tim na umu: hvala svim korisnicima, i njima a i nama u Relagu: sretnih prvih deset!
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Dokumenti