Tablica udaljenosti među 30 najvećih naselja u Hrvatskoj

Datum: 21.6.2016.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Cestovne udaljenosti među 30 najvećih naselja u Hrvatskoj 1


Svi se sjećamo rokovnika koje smo znali dobivati u blagdansko doba, krajem godine, u vremena kada nismo svi imali mobitele sa GPS-om, navigacijama i emailom. Nostalgičniji (učinkovitiji) među nama, takve rokovnike i danas nose, a i dijele poslovnim partnerima. A svim tim rokovnicima je zajednička jedna stvar (osim adresara i telefonskih brojeva policije i vatrogasaca), a to je tablica sa udaljenostima među većim naseljima.

Tablica je imala jednostavnu zadaću: prikazati cestovne udaljenosti među mjestima kako bismo vidjeli kilometražu koju ćemo napraviti ako idemo iz npr. Rijeke u Varaždin (249 km).

A pošto smo mi u Relagu dosta povezani sa tim dijelom poslovnih putovanja (uz aplikacije Putni nalozi i Loko vožnju), nekoliko naših korisnika nas je pitalo imamo li mi takvu tablicu napravljenu.
E pa od danas – imamo!.

Cestovne udaljenosti među 30 najvećih naselja u Hrvatskoj 2

Udaljenosti među mjestima

Tablicu možete preuzeti ovdje i prikazuje udaljenosti među 30 najvećih naselja u Hrvatskoj (po popisu stanovništva iz 2011. godine). Prikazani kilometri su od središta jednog mjesta do središta drugog mjesta po kriteriju koji Google „misli“ da je najoptimalniji.
Ponekad je to najkraća ruta, ponekad je to najbrža ruta a ponekad ide kroz susjedne države (npr. kroz BiH kada se radi o relaciji Slavonski brod – Dubrovnik (447 km).

Udaljenosti među naseljima koje nisu prikazane možete u svakom trenutku saznati na našim Relago Alatima– samo je potrebno upisati nazive mjesta i sustav prikazuje udaljenosti u kilometrima.

Tablica udaljenosti među mjestima i loko vožnje

Obzirom da je motiv za upit za ovom tablicom bio da korisnik vidi jeli može raditi loko vožnje, mi smo posebno obilježili sva mjesta gdje je navedeno moguće (zeleno, npr. Petrinja – Sisak 16 km), te sva mjesta gdje je navedeno „granično“ moguće (npr. Pula – Rovinj 36 km), ali to je od središta jednog do središta drugog naselja.
Ako idemo sa ruba jednog naselja do ruba drugog naselja, to može biti baš udaljenost koju je moguće pravdati u loko vožnjama.

Cestovne udaljenosti među 30 najvećih naselja u Hrvatskoj 3

Loko vožnje i dulji poslovni putevi

Ukoliko imate mobitel sa GPS-om (a rijetki ga danas nemaju) loko vožnje možete obavljati jednostavno i brzo (i točno) koristeći našu aplikaciju Loko vožnja.

Na taj način ćete imati sigurno ispraćen put i jednostavno napravljen izvještaj o ukupno prijeđenim loko vožnjama u određenom mjesecu.

Naravno, za dulje puteve, gdje želimo pravdati i dnevnice, potrebno je raditi putne naloge, a svi znamo da za taj zadatak ne postoji bolja aplikacija od naših Putnih naloga.




Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Jednostavna fiskalizacija ne-gotovinskih računa