2D barkod na ponudama i računima

Datum: 29.6.2021.
Kategorija: Računi
  Racuni banner
2D barkod na ponudama predračunima i računima 1


U današnje vrijeme, dovoljno je pogledati oko sebe i primijetit ćete barkodove na svakom proizvodu, dakle doslovno svugdje oko nas. Ne samo to, barkodovi danas služe i za pojednostavljeno plaćanje odnosno nalazimo ih i na ponudama i računima.

Bilo da služi za olakšano plaćanje, identificiranje ili obilježavanje i iako ih ima jako puno, najprepoznatljiviji je barkod svakako onaj koji se sastoji od kombinacije ravnih bijelo-crnih linija (linearni – jednodimenzionalni barkod) iako ne zaostaju ni oni sa kombinacijom crnih i bijelih kvadratića odnosno pravokutnika.

Svi oni prenose informaciju o samom proizvodu tj. o brojevima pod kojima je sam proizvod zaveden ili pak informacije o plaćanju nekog proizvoda (kao npr. 2D barkod).

2D barkod na ponudama predračunima i računima 2

Što je 2D barkod i obilježja

Dvodimenzionalni (2D) barkodovi mogu sadržavati na stotine znakova (kvadratića, točkica, šesterokuta i drugih geometrijskih oblika) i zahtjevaju skeniranje, a ono što doprinosi brzini i učinkovitosti je to što ih se jednostavno može skenirati i mobilnim telefonima ili tabletom, ali i strojnim čitačima u bankama, poštama, trgovinama, na kioscima....

Obično se nalaze u donjem lijevom kutu uplatnice ili naloga za plaćanje i zapravo predstavljaju grafički prikaz svih podataka na uplatnici/nalogu za plaćanje, pa zašto ne i na ponudi ili računu.

Za razliku od QR koda, o kojem smo već govorili u jednom od prijašnjih blog postova, i koji je obavezan na svim fiskaliziranim računima od 01.01.2021., 2D barkod nije obavezan element na ponudama, predračunima ili računima, ali svakako je opcija koja pridonosi brzini i jednostavnosti plaćanja.

2D barkod na ponudama predračunima i računima 3

2D barkod u Relago ponudama i računima

U Relago aplikacijama već godinama je prisutan 2D barkod na uplatnicama u Članstvu ili Računima kao poziv na plaćanje – potrebno ga je samo skenirati (a ne kao do sada ručno upisivati podatke!) i platiti brzo i jednostavno pripremom naloga za plaćanje – i to sve klikom ili dva!

Tu i je kako bi Vam olakšao sam proces plaćanja, a razlozi za korištenje su mnogi, korisnici jednostavno putem mobilnih aplikacija (ili u poslovnicama Pošte, FINA-e ili pak u pojedinim trgovinama) mogu brzo i bez gubljenja vremena platiti uplatnicu/nalog za plaćanje/račun ili ponudu.

Prednost je također što se možemo pouzdati u točnost podataka – što je dodatna ušteda vremena koje oduzima ručno pisanje ili provjeravanje podataka.
Moderno i tehnološki dojmljivo, zar ne?

U samoj Relago aplikaciji Računi uključen je u Standard paket i sve pakete iznad njega, a kao što smo rekli koristi se brzo i jednostavno! Isprobajte i uvjerite se i sami! Računi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Računi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Računi