Nova verzija aplikacije Loko vožnja 🥳

Datum: 29.6.2023.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Nova verzija Relago aplikacije Loko vožnja 1


Uvijek tražimo načina na koji unaprijediti i olakšati svoj posao, a korištenjem mobitela, kojeg svatko od nas ima stalno uz sebe, možemo si značajno pojednostaviti rad. Upravo si mobitelom mnoge stvari možemo olakšati i to najčešće raznim aplikacijama. Predstavljamo Vam novu i osvježenu besplatnu aplikaciju Loko vožnja za Android mobilne uređaje.

Aplikacija je raspoloživa od 5.7.2023. na Google Play Trgovini.

Ako radi – ne diraj. To je jedan od pametnijih postulata u informatičkom svijetu a i životu općenito.
Tako smo i mi u Relagu 2015.-e godine napravili aplikaciju za Android uređaje koja je imala jednostavnu zadaću – olakšati unos loko vožnji.
I nismo ju mijenjali sve do danas – radila je kako treba. Omogućila je na tisuće i tisuće obračuna loko vožnji tvrtkama, obrtima i ostalima diljem Hrvatske.
No krenimo od početka, što su loko vožnje?

Nova verzija Relago aplikacije Loko vožnja 2

Loko vožnje

Loko vožnje (ili locco vožnje ili pak jednostavno loko ili locco) je dokument (evidencija) korištenja privatnog prijevoznog sredstva u službene svrhe sa najčešćim ciljem isplate maksimalne neoporezive naknade djelatniku za korištenje tog vozila (3 kn ili u eurima 40 centi po kilometru).
Radi se o jednostavnom formularu ili tablici koji ljudi često imaju u autu i ispunjavaju rukom (😢) upisujući za svaki dan svoje vožnje i to:
- Vrijeme vožnje (od kada do kada, datumi sati i minute)
- Ime i prezime vozača,
- Marku, tip i registarske pločice vozila,
- Početno i završno stanje km/sata (na početku puta i na kraju) – razlika ta dva broja predstavlja ukupni broj prijeđenih kilometara koji možemo pomnožiti sa najviše 0,40 € i isplatiti djelatniku
- Tijek puta (relacija), npr.: "Moja tvrtka – odredište 1 – odredište 2 – moja tvrtka"
- Svrha putovanja, npr.: "Sastanak sa klijentom Abc" ili "Dostava" ili nešto treće što opisuje tu vožnju
- Eventualni ostali troškovi i napomene.

To se napravi u formi tablice i preda za cijeli mjesec uz potpis na isplatu.

Naravno, tu su još i opcije dodatnog unosa troškova ili da radite to za službeno a ne privatno vozilo no to su rjeđe situacije.
Ispunjavanje svega ovoga na papiru može biti (i je) popriličan posao i to onaj tip posla za koji čovjek zna reći: „Pa mora biti pametniji način da ovo napravim!“.
I ima – aplikacija.

Nova verzija Relago aplikacije Loko vožnja 3

Relago aplikacija Loko vožnja

I nakon tih nekoliko godina, aplikacija Loko vožnja je instalirana na tisućama uređaja i svakodnevno pomaže pri unosu jako velikog broja loko vožnji. A sada je došlo vrijeme da je malo osvježimo, uljepšamo i (informatičkim riječnikom) updateamo. Nova je verzija prisutna na Google Play store-u i u novom ruhu radi ono što i ranije: olakšava unos loko vožnji.

Jednostavno je pokrenete (recimo da ste ranije unijeli vozilo i podatke o vozaču), iz ranijih unosa Vam je aplikacija zapamtila stanje km sata i kliknete pokreni. Ako želite - aplikacija prati prijeđene udaljenosti (ako ne želite to raditi – ne morate) te Vam automatski izračunava prijeđene kilometre. Tijekom vožnje nemate što raditi po mobitelu – a i sigurnije je da niste na njemu tijekom vožnje.
Kada ste gotovi, samo kliknete završi i unesete svrhu i relaciju i gotova priča.

Ukoliko imate raniju verziju aplikacije, predlažemo da obračunate sve unesene vožnje i tek onda napravite ažuriranje da u novi mjesec krenete sa čistom aplikacijom.

Video sa prikazom rada u aplikaciji možete vidjeti dolje na Youtube-u, a sve ostale informacije (kao i link za preuzimanje) pronađite ovdje.



Što sa loko vožnjama?

Dobro pitanje. Na kraju mjeseca se sve te loko vožnje mogu preuzeti u jednom izvještaju i poslati na mail u pdf-u.
Druga je opcija da ih pošaljete u aplikaciju Putni nalozi gdje ih možete grupno obrađivati, dodavati troškove i napomene i validirati u odnosu na putne naloge itd…
Sve u svemu, brzo, jednostavno i lako.

Vozite pažljivo i odgovorno! Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Jednostavna fiskalizacija ne-gotovinskih računa