COVID-19: kako pridobiti i zadržati članove

Datum: 12.8.2021.
Kategorija: Članstvo
  Članstvo za izrade opomena i potvrda
Kako pridobiti i zadržati člana u vrijeme korona pandemije 1


Pandemija i dalje traje ili je možda gotova? Ne znamo, no nakon trnovitih godinu i pol dana jedno je sigurno: svi oni događaji i aktivnosti koje nam daju neki osjećaj zajedništva i društvenosti, međusobnog kontakta ili jednostavno: druženje, su nam posebno nedostajali. Upravo iz tog razloga očekujemo da će početkom ove (slijedeće) školske godine pohrliti na sve moguće aktivnosti, a na administratorima je da se što bolje pripreme za njih.

Ako ne zbog društvenosti ili radi fizičkog i mentalnog zdravlja, ili razvijanja vještina onda jednostavno da se maknu iz kuće nakon 18 mjeseci izolacija, karantena, odvojenosti i lockdowna.

Kako pridobiti i zadržati člana u vrijeme korona pandemije 2

Odabir aktivnosti i upis

Danas se djeci nudi nepregledno i raznoliko mnoštvo aktivnosti kojima se mogu baviti: od sportova: najpopularnijeg nogometa preko ostalih loptačkih i drugih sportova, grupnih i individualnih, zatim raznorazne edukacije iz područja STEM-a, Lego-a, tehničko-informatičkih radionica i srodnih aktivnosti pa do škola stranih jezika a moramo spomenuti i glazbene škole, učenje instrumenata, pjevanja, zborova... Nećemo ih ovdje sve nabrajati ali ima ih koliko hoćeš.
„Konkurencija“ je velika i nije to lak „posao“ ali upravo zato i postoje alati koji Vam mogu pomoći u tome.

Osim specifičnih osobnih sklonosti djeteta i vlastitih interesa ulogu u odabiru može igrati i jednostavnost početka korištenja ili pristupanja klubu, udruzi, školi ili slično. Čak i da ne igra ulogu, na koraku upisa ne smijemo kiksati.

Naravno da sam program aktivnosti mora biti kvalitetan, razrađen i sveobuhvatan kako bi se dijete i zadržalo te nastavilo kontinuirano raditi.

No onaj prvi korak samoga pristupanja u klub, školu ili udrugu je dosta bitan a iz tog razloga je vrlo važno da je to čim jednostavnije moguće za napraviti. Da roditelju/članu taj prvi korak kontakta nije problematičan, težak i kompliciran već maksimalno olakšan.

Kako pridobiti i zadržati člana u vrijeme korona pandemije 3

Upisi početkom školske godine ali i za inače

Trenutak kada se djeca upisuju na te aktivnosti je u vrlo velikom broju slučajeva početak školske godine i tada djeca i njihovi roditelji mogu primijetiti na svakom koraku poziv za upis na neku aktivnost. Na ulazu u školu i po stupovima su plakati, na Facebooku su oglasi, dijele se flyer-i kao pozivnice na ogledne satove, čak i jumbo plakati <pozivaju na upise. Upravo za takve situacije mi u Relagu u aplikaciji Članstvo imamo savršeno rješenje za brz i jednostavan upis članova a to je QR kod za online upise. Ranije smo objasnili što u biti QR kod je.
Kada član vidi taj oglas i zainteresiran je za upisati se, na nama je da mu omogućimo što brži i lakši upis.

Gdje god taj oglas bio vrlo je vjerojatno da onaj tko ga gleda ima uza sebe mobitel. Ako ima mobitel, to znači da ima i kameru na mobitelu koja je sposobna dešifrirati QR kod.
Poanta QR koda je da ga se može skenirati mobitelom i da automatski otvori web stranicu, u ovom slučaju član ili roditelj skeniranjem otvori formu za upis člana brzo i jednostavno.
Ta je forma u potpunosti prilagodljiva vašim potrebama pa tako može sadržavati i prilagođena polja, prikaz uvjeta korištenja, članke ugovora za pristupanje, famozne GDPR napomene i upute za sam proces ispunjavanja. I u minuti od kad je vidio oglas sa QR kodom, vi ste već dobili informacije o zainteresiranom članu - on/ona je upisan kod vas.

Kada član završi upis administrator primi mail o obavljenom upisu i može ga prihvatiti i odmah člana smjestiti u grupu u aplikaciji Članstvo – i upis je odrađen!

Kako pridobiti i zadržati člana u vrijeme korona pandemije 4

Od upisa do pristupnice, upisnice ili ugovora

Naravno da ovdje cijeli proces nije gotov jer najčešće upisi zahtijevaju potpisani dokument a što podrazumijeva da smo isprintali upisnicu ili pristupnicu ili ugovor ili što već.
No Relago ima rešenje i za to.

Obzirom da dokument pristupnice ili upisnice ili ugovora ili kako-god-ga-već-zvali može sadržavati različita polja ovisno o vrsti udruge, škole, kluba i ostalo u aplikaciji Članstvo postoji mogućnost kreiranja prilagođene potvrde koja može služiti u upravo tu svrhu.
Takav dokument možemo prilagoditi na način da već unaprijed definiranim poljima za ispunjavanje (ime i prezime člana, OIB, e-mail adresa, adresa…) možemo dodati i druga dodatna polja koja je potrebno dostaviti (informacije o roditeljima/starateljima, o veličinama za opremu i slično) a možemo staviti i različite članke statuta ili elemente ugovora, ranije spomenuti GDPR i ostalo.

Bitno je da od trenutka upisa člana u klub do trenutka isprintane pristupnice ili upisnice imamo automatizirani proces koji kratko traje i definiran je u nekoliko klikova.
Na nama je da tu pristupnicu za tog člana se već ispunjenim podacima o članu koje je sam član već unio na online upisima isprintamo i dostavimo članu na eventualnu dopunu i potpis.

Time smo maksimalno ubrzali postupak pristupanja/upisa a članu olakšali cijelu priču.

Kako pridobiti i zadržati člana u vrijeme korona pandemije 5

Što nakon upisa člana, kako ga zadržati?

Cijelo iskustvo članstva kod nas članu to jest roditelju će biti upotpunjeno sa mogućnosti korištenja roditeljskog portala o čemu smo već ranije više pisali i mogućnosti slanja uplatnica na mail uz naravno sve prisutni 2D barkod.

Nije loše napomenuti da su ove sve opcije dostupne u svim paketima aplikacije Članstvo a naravno da ih je moguće isprobati i u besplatnoj probi bez nekakve obaveze ili troška.

Ako ste već napravili reklame a na njima se još uvijek ne nalazi QR kod za brzi i jednostavni upis članova znajte da kaskate za ostalima i ostavljate prostor da roditelj člana radi komocija odabere drugi klub.

Da ne govorimo o jednostavnosti naplate putem 2D barkoda u mail-u, uštedi vremena kod praćenja plaćanja učitavanjem bankovnog izvoda, jednostavnosti administracije vođenjem elektroničke liste prisutnosti, lakoći komunikacije korištenjem obavijesnih i drugih e-mail kampanja…
Registrirajte se odmah i uvjerite se da postoji lagan način za voditi članstvo!


Članstvo banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Članstvo
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Jednostavna fiskalizacija ne-gotovinskih računa