2016. JOPPD i evidentiranje troškova službenih putovanja

Datum: 19.1.2016.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija 1


Da ne bi bilo zabune, i treće godine zaredom su nas dočekala nova pravila vezana uz JOPPD obrazac i putne naloge/loko vožnje. 2014. je JOPPD uveden u priču, 2015. je promijenjeno koji se troškovi prikazuju, a 2016. ponovno se mijenja pravilo koji se troškovi prikazuju. Idemo odmah vidjeti - koji.

Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija 2

Koje troškove treba prikazivati u JOPPD-u u 2016. godini?

Novi pravilnik ("Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o porezu na dohodak" objavljen 18.12.2015. u Narodnim novinama br. 137/2015) određuje da se u JOPPD obrascu prikazuju samo isplate dnevnica (tuzemnih i inozemnih) u novcu te naknada za korištenje privatnog automobila u službene svrhe.

Što ne treba prikazivati u JOPPD-u u 2016. godini?

Ostali troškove nastali na službenom putu, kao što su smještaj odnosno noćenje te ostali prijevozni troškovi (npr cestarina), nije potrebno prikazivati u JOPPD obrascu nakon stupanja Pravilina na snagu, a to je 8. dan od dana objave u Narodnim novinama odnosno nakon 24. prosinca 2015. godine.

Koje oznake koristiti u JOPPD-u u 2016. godini?

Novi pravilnik definira i oznake koje se koriste, po već poznatim pravilima, a pravila su:
- 17 - dnevnice,
- 18 - naknada za korištenje privatnog auta u službene svrhe.
Ostale šifre se više ne koriste (npr. 39).
Više o dnevnicama u putnim nalozima nakon 1.1.2017.-e.

Loko vožnja - besplatna mobilna aplikacija 3

Ostale novosti vezano uz JOPPD i putne naloge

Definirane su i promjene obračuna tuzemnih dnevnica u slučaju da je na službenom putu osigurana prehrana, no o tome ćemo više informacija donijeti uskoro.
Kao i do sada, JOPPD obrazac se može podnositi bilo koji dan od isplate putnig naloga do 15-og u sljedećem mjesecu, a oznaka izvješća povezuje se s rednim brojem dana u godini (kojeg možete provjeriti ovdje), a u slučaju da se izvješće podnosi u siječnju za prethodnu godinu potrebno je koristiti redni broj zadnjeg dana prošle godine (npr. 15365 za 31.12.2015. godine).

Promjene su značajne i morati ćete promijeniti način funkcioniranja i unosa podataka te izrade JOPPD obrasca.

Osim ako prepustite obračun naloga i pripremanje podataka za JOPPD - Relago Putnim nalozima, kao i tisuće ljudi diljem Hrvatske.

Naime, Relago Putni nalozi upravo sve što smo opisali gore rade automatski i, najvažnije - bez greške, u svim paketima aplikacije.

Eto, puno posla, a tko radi, taj i griješi. Da puno ne griješite, svakako pročitajte - 10 najčešćih grešaka kod izrade putnih naloga .
Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Putni nalazi