Briga za poslovni vozni park

Datum: 9.5.2018.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Vođenje brige za poslovni vozni park 1


U današnje vrijeme, kojom god da se djelatnosti bavili, trebate imati automobil ili neko drugo vozilo za svakodnevne aktivnosti. Da bi vas vozilo služilo kako treba – treba se o njemu brinuti. I vjerujemo da postoji lakši, bolji i jednostavniji način od dobrog starog – držanja svega u glavi.

Ako imamo više vozila koje koristimo za poslovanje onda je ovaj problem još izraženiji. Tu ima dosta stvari na koje treba obratiti pozornost, probati ćemo pobrojati barem neke od njih.

Vođenje brige za poslovni vozni park 2

Vođenje brige za vozila (održavanje vozila koje koristimo u poslovne svrhe)

Osim ako ne plaćate nekome da Vam se brine umjesto vas za vaša vozila (što zna i poprilično koštati) najmanje što bi trebali pratiti je:
- Istek registracije
- Istek tehničkog pregleda
- Istek obaveznog osiguranja
- Istek kasko (dodatnog) osiguranja
- Zamjena dotrajalih guma (nakon određene kilometraže)
- Zamjena ulja i ostalih potrošnih materijala
- Veći servisi (zamjene remena)

Makar tu ima dosta stvari u popisu, ako pratimo preporučene servisne i uobičajene intervale – aktivnosti po vozilima ne bi trebale biti toliko problematične za praćenje. No, obzirom da svatko od nas ima puno stvari na pameti, mi u Relagu smo odlučili da u aplikaciji Putni nalozi riješimo i ovaj dio.
Obzirom da u aplikaciji bi trebali voditi listu prijevoznih sredstava, ovo je logična nadogradnja sustava. Plus, to nas je tražilo nekoliko korisnika.

Vođenje brige za poslovni vozni park 3

Vozni park – praćenje isteka aktivnosti

Aplikacija Putni nalozi je već odavno prerasla putne naloge tako da sada sadržava (među ostalim) i loko vožnje, terenske dodatke, pomorske naknade i naknade za odvojeni život od obitelji, JOPPD izvještaje (i u XML-u) a u Po mjeri paketu i prilagođene izvještaje za knjiženje, temeljnice za knjiženje, uloge i ograničenja pristupa, isplatne liste u SEPA i HRD formatu, integraciju sa sustavima za nadzor vozila… A sada i vođenje brige za vozni park.

U osnovi možete unijeti dodatne osnovne podatke o vozilu (godina proizvodenj, broj šasije itd.) te kreirati vrste aktivnosti koje ćete pratiti po vozilu.
Te aktivnosti mogu biti jednokratne i periodičke. Periodičke aktivnosti mogu imati i podsjetnike po vremenu (npr. jednom godišnje za obavezno osiguranje) ili podsjetnike po kilometraži (npr. zamjena guma kada vozilo prijeđe npr. 30 tisuća kilometara).
Nakon što si kreirate tipove aktivnosti (pogledajte popis gore), možete za svako vozilo unijeti aktivnosti i potom ih pregledavati u izvještajima, sortirane po vozilu.

Ova opcija je dostupna u svim paketima aplikacije, za sve.
Zamijenite bilježnice, papiriće, word ili pamćenje jednostavnim rješenjem još danas. Neka aplikacija pamti umjesto vas.
Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Računi