Izvještaj sa puta

Datum: 17.4.2020.
Kategorija: Putni nalozi
  Putni banner
Izvještaj sa puta u putnim nalozima 1


Dobro ispunjen putni nalog ne dolazi sam po sebi. Da bi se nalog mogao ispravno obračunati moramo imati podatke potrebne za obračun naloga. A najbolje je te podatke servirati u – izvještaju sa putovanja.

Ako netko drugi za Vas radi putne naloge, ili što bi bio češći slučaj kod čitatelja ovog bloga: ako radite putne naloge za druge, trebate imati sve potrebne informacije za obračun naloga na jednom mjestu.

Iz tog razloga su nas naši korisnici aplikacije Relago Putni nalozi tražili uniformno, strukturirano i jednostavno izvješće koje ima riješene sve bitne elemente.
Pa smo ga i napravili, no prvo da malo pojasnimo sve detalje oko ispunjavanja izvješća.

Izvještaj sa puta u putnim nalozima 2

Što je izvještaj sa puta?

Izvještaj ili izvješće sa puta je set informacija kojim se daje sve potrebno za ispravan i potpun obračun putnog naloga. Podnosi ga djelatnik koji je i putovao ukoliko sam djelatnik ne radi i sami putni nalog. Podaci se skoro pa preklapaju sa samim putnim nalogom no ipak su nešto malo manjeg opsega.
Izvještaj sadržava sve podatke koje djelatnik mora servirati kako bi se nalog ispravno obračunao te ga je dužan podnijeti po završetku puta.

U kojem roku podnijeti izvještaj sa puta?

Po učestaloj praksi, rok za podnošenje izvještaja sa puta je u roku od 7 dana. To znači da u tom roku djelatnik treba osobi koja radi obračun i izradu putnog naloga dati sve što je potrebno da bi se taj putni nalog obračunao.
Najčešće se ti podaci šalju putem e-maila ili se pišu na poseban papir pa se predaju skupa sa svim drugim papirima (računima, avio-kartama i slično) prema administratoru.

Izvještaj sa puta u putnim nalozima 3

Što treba sadržavati izvještaj sa puta?

Izvještaj sa puta treba sadržavati:

  - Ime i prezime djelatnika koji putuje
  - Svrhu putovanja
  - Datume i vremena početka i kraja puta
  - Odredište ili više njih
  - Korištena prijevozna sredstva
  - Vremena prelazaka granica (kod inozemnog naloga)
  - Izvješće sa puta
  - Troškove (uz originale računa).

Primjer izvještaja sa putnog naloga

Kako bismo vam olakšali podnošenje izvještaja sa puta, a kako su nas i korisnici tražili, pripremili smo izvještaj sa puta koji možete ovdje besplatno skinuti u PDF formatu ili kao sliku, ispuniti te podnijeti kao izvještaj sa puta.

Izvještaj je u A4 formatu spreman za ispunjavanje, vizualno organiziran da Vam olakša ispunjavanje.
Najbolje funkcionira u paru sa aplikacijom Relago Putni nalozi gdje je moguće unijeti ove podatke iz izvještaja i u slijedećem kliku dobiti ispravno obračunat putni nalog – što Vam preporučamo da svakako i isprobate u besplatnoj 14-dnevnoj probi. Putni nalozi banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Putni nalozi
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Relago Računi