Promjena člana iz jedne grupe u drugu

Datum: 14.5.2024.
Kategorija: Članstvo
  Članstvo za izrade opomena i potvrda
Promjena člana iz jedne grupe u drugu 1


Kada je riječ o vođenju sportskog kluba, dječjeg vrtića ili udruge, jedan od ključnih elemenata je efikasno upravljanje promjenama među članovima, koje se osim osnovnih podataka o članu, odnose i na grupe koje član polazi. Grupa može biti i organizacijska skupina, tečaj, radionica, smjer ili bilo kakva kategorizacija članova unutar neke organizacije.

Na početku školske godine i sportske sezone to može predstavljati izazov jer baš tada ima najviše novih članova, ali i onih „starih“ koji su, bilo zbog godišta ili napretka i uspjeha prerasli grupu u kojoj su bili do sada.

Promjena člana iz jedne grupe u drugu 2

Morate li prebaciti člana u drugu grupu?

Za dobro funkcioniranje kluba poželjno je voditi točnu evidenciju o članovima u grupama. Jer osim uredne evidencije, upisi u grupe unutar udruge, kluba ili vrtića mogu za sobom povlačiti i druge stvari kao što su iznosi mjesečnih članarina, pozivanja na plaćanje kotizacije ili odlaska na izlet/pripreme.

Npr. za mlađe ekipe kao što su početnici ili limači naplaćujete manju članarinu nego za grupe većih uzrasta ili naprednijih članova; vodite na natjecanje ili izlet određenu grupu djece/članova kojima šaljete pozive za plaćanje kotizacije i sl.
Pa, ako se ne želite naći u situaciji da ste članu nekoliko mjeseci naplaćivali manju članarinu (možda čak i veću) no što je trebalo ili propustili nekoliko uplata kotizacije, potrebno je i preporučljivo člana prebaciti u drugu grupu.

Ako pročitate raniji tekst o Registru članova znat ćete da postoji još razloga za prebacivanje članova u drugu grupu, u trenutku kad je to potrebno, naravno.

Izazovi s kojima se može suočiti klub/udruga kod promjene člana iz jedne grupe u drugu

Ukoliko ne koristite aplikaciju za administraciju sportskih klubova i udruga o kojoj smo ovdje pisali, prebacivanje člana/članova iz jedne grupe u drugu može stvarati izazove poput preslagivanja raznih registratora ili prebacivanja po excel tablicama. I baš tada postoji velika mogućnost pogreške. Recimo, prebacit ćete člana u novu grupu ali nećete odrediti novi iznos članarine. Ili ćete prebacivanjem u excelu napraviti pogrešku u nekoj formuli (nerijetko je i obrisati).

Iz našeg iskustva i iskustva naših brojnih korisnika znamo da je to mnogo posla i baš zato Relago aplikacija Članstvo olakšava prelazak između sezona na način da se taj dio posla (kao i sve ostalo u aplikaciji) odrađuje u nekoliko klikova, gotovo bez mogućnosti pogreške.

Promjena člana iz jedne grupe u drugu 3

Prebacivanje članova unutar aplikacije Članstvo u drugu grupu i što se događa s postojećim podacima i dugovanjima člana

U aplikaciji Članstvo ispis iz jedne grupe i upis u novu grupu odrađuje se brzo i jednostavno i posebno je važno da će u sustavu ostati svi raniji podaci i postojeća dugovanja (zbog evidencije ili naplate neplaćenih dugovanja), a sva nova dugovanja će se kreirati shodno postavkama nove grupe.

Ako još niste, slobodno se registrirajte te besplatno isprobajte aplikaciju Članstvo koja uz točnu evidenciju o članovima u grupama nudi još mnoge mogućnosti. Članstvo banner
Relago arrowPovratak na popis Blog postova
Podijeli post
Relago Članstvo
Iz iste kategorije
Zadnji postovi
Pretplati me!

Klikom na gumb gore pristajem da me Relago kontaktira na uneseni email sa obavijestima o novim blog postovima.

Relago izdvojeni korisnici
Jednostavna fiskalizacija ne-gotovinskih računa